ACOPERIȘ STICLĂ

Un acoperiș sticlă este, cu siguranță, un element de construcție deosebit. Pentru realizarea cu succes a unei astfel de lucrări, este necesar să aveți în vedere a serie de aspecte tehnice.

În cele ce urmează, va prezentăm principalele aspecte de care să țineți cont în realizarea acoperișurilor din sticlă, sperând că informațiile să va fie de folos înainte de a demara un astfel de proiect.

Un acoperiș din sticlă se numără printre cele mai eficiente metode de iluminare naturală a unei încăperi. Într-o oarecare măsură, acestea pot fi considerate că fiind o conexiune directă între interior și exterior, oferind beneficiarilor o panorama absolut superbă a cerului.

Domenii de utilizare a acoperiselor de sticlă :

  • Construcții Civile sau Centre Comerciale: Acoperișurile de sticlă sunt ideale pentru clădiri rezidențiale și comerciale, aducând lumină naturală în interior și creând spații luminoase și primitoare.
  • Acoperișuri Luminatoare pentru Case, Terase, Depozite și Hale Industriale: Aceste acoperișuri oferă iluminare naturală și protecție împotriva intemperiilor, fiind potrivite atât pentru spații rezidențiale, cât și pentru spații industriale și comerciale.
  • Acoperiri de Piscine, Săli Sportive sau Stadioane: Cu rezistența lor la condiții extreme și capacitatea de a permite pătrunderea luminii, acoperișurile de sticlă sunt soluția perfectă pentru spațiile sportive și recreative.
  • Acoperișuri pentru Piețe Publice: Crearea de spații publice luminoase și prietenoase este posibilă cu ajutorul acoperișurilor de sticlă, care oferă protecție împotriva intemperiilor și creează un mediu plăcut pentru utilizatori.
  • Acoperiri pentru Case și Foișoare: Adăugați un element de eleganță și modernitate casei sau foișoarelor dvs. cu acoperișuri de sticlă, care oferă beneficiile luminii naturale și protecției împotriva vremii nefavorabile.
  • Acoperiri pentru Restaurante, Terase: Creeați atmosfera perfectă pentru clienții dvs. cu acoperișuri de sticlă care permit luminii naturale să pătrundă în interior, creând un mediu confortabil și atrăgător.

Cum cererea acoperișurilor din sticlă este într-o continuă creștere, producătorii investesc constant în dezvoltarea acestei tehnologii. Astfel, veți putea alege din mai multe tipuri de materiale pentru construcția unui acoperiș sticlă. Iată care sunt principalele soluții:

Acoperiș retractabil din sticlă: Un acoperiș retractabil din sticlă reprezintă soluția ideală atunci când vreți atât acces la panorama „stelară”, cât și la aerul curat de afară. Acest tip de acoperiș este conceput astfel încât să poată fi deschis sau închis, în funcție de anotimp sau de preferințele utilizatorului;

 Acoperiș din sticlă securizată: După cum spuneam, sticlă securizată este, adesea, soluția cea mai folosită pentru construcția acestor acoperișuri. Această se remarcă prin mai multe calități, printre care rezistență crescută la impact, flexibilitate, dar și blocarea razelor solare UV. Această este folosită și pentru pereții tip Cortina

Acoperiș sticlă dublă: Spre deosebire de cea securizată, asemenea geamurilor termopan, sticlă dublă are un strat de aer între cele două plăci din sticlă. Astfel, acest tip de acoperiș se bucură de proprietăți de izolare foarte bune, eliminând efectul de seră creat, în general, de geamuri;

Alte tipuri: Practic, opțiunile sunt limitate doar de tipurile de sticlă existente pe piață. Așadar, un acoperiș din sticlă poate fi fabricat din geamuri simple, geamuri termopan, sticlă mata,fumurie etc.